retret.studio   
small architecture
fine furniture

studio
The details, materials and concept
are the design










Freedom and
Happiness

through relevant design





About us

Vision

We are a firm believer of functional aesthetics, the more pleasing a place is, in both function and appearance, the more enjoyment one gets out of it. ­Therefore, as a design studio, we are in the business of life enhancement.

Functional requirements are key. Combining function with form and materials suitable to their end use is a recipe for great design. Using mainly environmentally friendly, sensible and honest materials as well as building methods. 
Approach

Our approach to design is a minimalistic-modernist one. Emphasize what is important, remove the rest. Beautiful details and materials is what makes the design. We strive to create honest and understandable design. Instead of just creating your dream, we aim to design something you dare not dream about.

Pushing boundaries, never taking something for granted, and of course, question everything. Retrèt Studio is a small Dutch design company, not bounded by its country’s borders. 
Retrèt

The name Retrèt comes from the French word retrait, in English retreat. A place for reflection and self-exploration, a place to let personal freedom and happiness come to fruition. In other words, the ultimate place to reside.


Retrèt has a diverse network of great designers and builders, both personal friends and professional colleagues, that can make anything happen.




Homes, home extensions, holiday retreats but also small home offices is what makes our hearts tick faster. Focusing on creating personal happiness and freedom through relevant design.







DH25 


              Private residence. Situated between growers and farmers in the south of Holland. Surrounded by lush vegetation and large trees. This house has been designed from the ground up, including the interior. The house has been made almost entirely out of wood. We used blackend douglas-wood for the façade and birch plywood for the interior. We incorporated a large bookcase into the stairs, making optimal use of space.
141 m2 house, 50m2 garage and office on 1300 m2 of land.


This project was built in 2019